Hoe werkt een warmtebeeld camera

Wat is en hoe werkt een warmtebeeld camera                     

Zien is geloven, maar de inherente beperkingen van het menselijk oog verhinderen ons buiten een smal bereik zichtbaar licht te zien. Infrarood energie is de elektromagnetische straling die door de zon wordt afgegeven, evenals elk voorwerp en levend wezen op aarde, en iets dat alleen door mensen met behulp van een thermische beeldcamera (TIC) kan worden bekeken. Infraroodstraling valt net buiten de golflengten van zichtbaar licht op ongeveer 750nm (nanometer) en maakt deel uit van een reeks van langere frequenties; Samen met terahertz, microgolven en radiogolven. Door simpelweg een CompactPRO aan te sluiten op je telefoon en de app te laden, wordt je spectrale gevoeligheid verbeterd om een ​​wereld te ontdekken die je nog nooit eerder hebt gezien.

  

Hoe het werkt

Elke thermo grafische camera werkt door het meten van de hoeveelheid infrarood-energie die wordt uitgezonden, doorgegeven en door een object gereflecteerd. Het gebruik van kleine vanadiumoxide sensoren, bekend als microbolometer's, laten thermische camera's, zoals de RevealPRO, portabel werken, en hoeven niet op stationaire cryogene koeling te vertrouwen om correct te werken. De camera neemt een oppervlaktetemperatuurmeting van de warmte die afkomstig is van een object, en projecteert het als een beeld op het scherm dat een thermogram wordt genoemd. Terwijl deze functie het mogelijk maakt om koele of hotspots onder een oppervlak te identificeren, geeft het niet, zoals vaak misleid wordt, de gebruikers röntgenvisie of het vermogen om letterlijk door een muur te zien. Zwarte lichamen hebben een baseline emissiviteit van 1, en voorzien in een sjabloon tegen welke andere graden van straling worden gemeten. Een algoritmische functie wordt dan gebruikt om meerdere bronnen van infraroodenergie om het object te verrekenen en uit te bouwen en de afbeelding te maken die vervolgens op het LCD scherm wordt weergegeven.

 

Camera lens

In tegenstelling tot hun neven en nichten de optische camera's, zijn thermische beelders niet afhankelijk van focuslens die uit glas bestaan, omdat het lang infrarood licht blokkeert. Tot voor kort vertrouwden IR-camera's historisch op lenzen gemaakt van gespecialiseerde materialen zoals Germanium- of Sapphire-kristallen, die fragiel en duur zijn om te produceren. Chalcogenide-glas is een nieuwere en goedkoper materiaal dat de lagere toegangskosten van thermische camera's naar de markt en in de handen van de klant mogelijk maakt. Het materiaal is ideaal voor lenzen, omdat het de overdracht van een breed scala aan elektromagnetische frequenties door het oppervlak mogelijk maakt. Rechthoekige lichtwaarnemingspixels op het brandpunt van de lens, genaamd Focal Plane Arrays, (FPA's) helpen de infraroodenergie naar de microbolometer te ontvangen en te concentreren.

   

Tonen

Beelden zijn meestal monochromatisch of tonen een valse kleurenschema om eventuele variaties in temperatuur waarneembaar te maken. De camera wijst elke individuele pixel toe vanaf een 76.800-pixel display om een ​​temperatuur te vertegenwoordigen. Nadat het is berekend, worden de pixels toegewezen kleuren, die het resulterende beeld op het scherm bouwen. Donkere tinten van blauw, paars en groen worden meestal in het thermische kleurenschema gebruikt om lagere temperaturen te vertegenwoordigen, terwijl heldere kleuren (geel, oranje, rood) vaak de aanwezigheid van warmte aanduiden. Infraroodapparaten zoals de RevealPRO of de Shot Pro bieden een scala aan unieke filters om gebruikers flexibiliteit te geven, en een bredere visualisatieplatform voor het identificeren van temperatuurverschillen.

 

Verschillen tussen Night Vision Devices (NVD)

Terwijl zowel nachtvisie-scopes als thermische imagers vaak onder de paraplu term "NVD's" vallen, werken ze op heel verschillende manieren. Traditionele nachtvisie-scopes gebruiken een vacuümbuis (aka image intensifier) ​​die de lage niveaus van omgevingslicht verhoogt om onderscheidbare afbeeldingen te creëren en ze in verschillende tinten groen te maken. Uitgebreid gebruik in militaire en rechtshandhavingscirkels, ze zijn waardevolle hulpmiddelen voor bewaking en verdachte identificatie. Het behalen van goed gedefinieerde beelden is echter zeer afhankelijk van de aanwezigheid van bestaand omgevingslicht. Door een nachtvisie in een heldere donkere kamer te kijken, zal weinig duidelijkheid geven. Thermische camera's hebben daarentegen geen licht nodig, en kunnen door volledige duisternis scannen, evenals rook, mist en dons. Terwijl NVD's meer "realistische" en gecontroleerde beelden bieden, blijft hun gebruik buiten het militaire complex zelden. Met steeds meer toepassingen gebruiken thermische camera's hun kleurrijke, dramatische contrasten om objecten en cijfers op afstand op te lichten en aandacht te vestigen op een groot aantal instellingen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »